Saturday, May 21, 2011

Cik Kiah Kole Kacang


Start seminggu berpraktikal di Radius One, aku dah join dan turun padang untuk telemovie 'Cik Kiah Kole Kacang' arahan Shahrulezad Mohameddin terbitan Radius One. It was fun guyz !! sebab ape ?? haaa mesti lah sebab pelakon die. Noryati Taib, Noor Khiriah dan Elliza Razak. Memang pecah perut di set !!

Cerita dia mengisahkan Cik kiah, seorang pembuat dan pembekal kuih kole kacang sebenarnya berangan untuk menjadi penerbit atau pengarah drama. Anaknya, Ecah seorang pembacuh air di set lokasi dan Yin, anak bongsu Cik Kiah. Konflik berlaku apabila tiada siapa yang mahu direct telemovie baru dan akhirnya Cik Kiah anak beranak yang menyambung kerja seni ini. Merekalah pengarah, merekalah pelakon, merekalah penerbit.

Shooting ni start sabtu lepas dan berakhir jumaat.

6 comments:

cikfikaflop said...

bestnyaaa!!!!!! huhuu.

Rizuan Dan Apple said...

heheh sgt best ouh. produksi filem cereka done !! heheh

Siti NuruL Ain said...

yes..aku suka bila makcik tu belakon.. bila bercakap sempoi je.. lakonan dia pon sempoi..suka... laser! hahaha~~


tayang kat tb ke pak?
bila?

Rizuan Dan Apple said...

ct, tayang kat TV3, slot cerekarama. baru habis shooting nak masuk editing. tak tau laei masuk tv bile..

LARA ZIZIE said...

aisehh.. lame sunggoh tangan2 nih xpegang kamera mahupun kabel2 yang adew!! (kess da bes blaja dip kannn..) he3

Hans said...

memang best
tergelak2 aku tgok tadi
hahahaha