Friday, September 30, 2011

Chamak Chalo Exclusive From AKON


presenting

video

girl you are my chamak challo
where you go girl
im gonna follow
what you want girl
just let me know
oooh oooh ohh
you can be my chamak challo
ooh ohh

shorty im gonna get ya
you know im gonna get ya
you know i even let you
let you be my chammak challo

kesa sharmana aja nach k dikha de
aa meri hoja aa parda gira de
aa meri akhiyon se akhiyan mila le
aa tu na nakhre dikhaa
wanna be my chamak chalo
ooh ooh ooh ooh
wanna be my chamak chalo
ooh ooh ooh ooh
wanna be my chamak chalo
ooh ooh ooh o

h







Thursday, September 29, 2011

All Your Love Latest From SITI


Album terbaru Dato' Siti Nurhaliza terbaru "All Your Love" adalah album inggeris pertama Dato Siti. First Of All thank you so much pada peminat setia Siti, Firdaus Harry (Daus) kerana memberi kebenaran untuk meminjam album ini yang baru dibeli semalam WALAUPON cover CD dah retak sana sini. Ganas betol !!!)

Album ini mengandungi 10 buah lagu dan bergenre kan Pop, Dance, R&B dan Ballad dan semua lagu ini ditulis dan digubah sendiri oleh artis R&B Australia kalau tak silap Christian Alexanda & Bryan Bouro. Secara keseluruhannya album ini ok lah, tak lah kira macam bagus sangat tetapi untuk percubaan pertama Siti membuat album inggeris kira pass lah. Antara lagu-lagu yang dimuatkan dalam album ni adalah:

1. All Your Love
2. Nobody Else
3. Tonight
4. All Over Again
5. I'll Wait Forever (feat Christian Alexanda)
6. Falling In Love
7. I Cry Out
8. Fight For Love
9. Stand Up
10. Remember (feat Sean Kingston)

Dari track 1 hingga 10, kira semuanya boleh masuk ke telinga lah. Pertama kali dengar mungkin agak kekok sedikit dan beranggapan lagu-lagunya agak tidak sedap didengar tapi lama kelamaan boleh diterima. Lagu-lagu berkonsep kan R&B mungkin agak tidak sesuai sedikit bagi penampilan Siti sekarang ni tetapi mungkin Siti ingin kembali 'muda' seperti dulu dan mahu mengumpul peminat-peminat lain yang selama ini tidak menggemari Siti.

Lagu track no 5, I'll Wait forever adalah salah satu kegemaran aku. Lagu ini agak Catchy dan kedengaran 'segar'. Tetapi pada permulaan lagu ini kedengaran sedikit seperti Lagu Te Amo dari Rihanna, tetapi bukan semua lah, hanya permulaan. Lagu ini dinyanyikan bersama penulis lagu ini Christian Alexanda.

Track No 9 juga adalah salah satu favourite aku bertajuk "Stand Up" yang ditulis dan gubah oleh Christian Alexanda, Bryan Bouro, Tom Diesel, Ron E Jones. Kalau disampaikan dengan okestra gempak kot !! hahhaa

Cuma aku ralat, mungkin lebih bagus jika Siti sendiri menyumbang satu atau dua lagu hasil dari tulisannya sendiri barulah peminat-peminatnya berpuas hati dari menyanyikan lagu dari pencipta orang asing. Tetapi apa-apapun kesemua lagu dalam album ini best. 3/5 !!

Untuk Kulit Album ini dan gambar-gambar di dalamnya, agak sedikit pelik dari album Siti sebelum ini. Gambar-gambar yang diambil mungkin nak nampak lebih muda tetapi diselitkan dengan grafik yang buat orang ttak faham apakah konsep album ini sebenarnya, dan ilustrasi gambar ini kadang-kadang menampakkan muka siti agak....... hahhaha SORRY mungkin pereka kulit album ini nak nampak kelainan pada siti tapi nampak tak cantik.


Wednesday, September 28, 2011

Kembali Semula

omg !!! lama gile x post blog. busy sikit lah lately kan, dah nak final sem ni. banyak cerita nak cerita sebenarnya tapi x post kan jugak, then bile nak post sekarang macam dah basi lah pulak cerita tu kan. hahhaa.. masuk sem baru memang penat. sangat penat. assigment dah mula melambak. rasa stress sebab sem lepas buat praktikal, so mood kerja tu memang ada but now kene masuk kuliah balik, assigment, membebel bla bla bla... hhahaa.